16 thoughts on “Jídelna

  1. Dobrý den, včera (3. 5.) MĚL SYN NA OBĚDĚ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V RAJČATOVÉM SALÁTU OSTRÝ, ASI 1CM STŘEP! Poranění, které mu v puse způsobil, NAŠTĚSTÍ nebylo zásadní a ošetřit jsme ho zvládli vlastními silami. Když na střep upozornil kuchařku, ta jen suše odvětila, že „teď nic se sklenicema nedělaly“. To bylo všechno. Nevím, zda si kuchařky uvědomují, jak fatální by mělo následky, kdyby ho syn spolknul? Tohle se ve školní jídelně stát NESMÍ! Když už se to ovšem stalo, očekávala bych zásadně jiný přístup. Tohle vnímám jako velký problém.

    • Dobrý den paní Štichová
      O problému jsem se dozvěděla až nyní , pravděpodobně se vaše psaní někde toulalo a omlouvám se.
      Naprosto nechápu,kde a jak se v rajčatovém salátu vzal střep.
      Paní kuchařka, které to Váš syn oznámil mu odpověděla, že neví kde by se tam mohl střep vzít, Váš syn odešel od okýnka a že je zraněný nikomu neřekl. Měl kontaktovat pedagogický dozor v jídelně a nebo si nechat zavolat mě a řešili bychom to společně.
      Přeji Vám krásný den Bezděkovská

  2. Dobrý den,
    dnes 1.3.2017 je Popeleční středa = přísný půst od masa pro všechny katolíky, kterých do „naší“ školy chodí významné procento – proč v jídelně je pouze jedno jídlo a to „Hovězí maso po lovecku“ ?

    Další dny již je výběr z výběr masové a nemasové stravy. Tento přístup považuji za provokativní a vedení školy by mělo vyvodit důsledky pro odpovědnou osobu.

    Popeleční středa je v katolické církvi dnem přísného postu a škola by toto měla respektovat a nabídnout vhodnou stravu.

    Děkuji

  3. Dobrý den, mám dotaz. Proč byla dnes k obědu jako dezert ‚snadno roztíratelná‘ tvarohová pomazánka Kiri? Nebylo by na tom nic špatného, kdybychom k ní dostali třeba kus pečiva nebo tak něco, ale zeptala jsem sem, jak to máme jíst a prý „normálně lžičkou“. Nikdo to nejedl, vždyť to není jogurt a patří to na chleba!

  4. Mému synovi i mě v této jídelně v celku chutná co mi, ale chuť velmi kazí jsou vlasy které velmi často plavou jak v polévce tak i v omáčce hlavního jídla mýslím , že je to způsobeno nenošením síťky.

  5. dobry den.mam prosbu skousela jsem psat na web skolni jidelny ale nemuzu se tam napsat.potrebujeme zjistit varlabilni číslo syna petra mikletice z 1.c nemá ho napsane v zakovske a manzel se nejak spatne domluvil s pani hospodarkou.nenasel tam varlabilni číslo .dekuji za kladne vyrizeni a za pomoc.stoklaskova

  6. Dobrý den, synovi v jídelně velmi chutná a má v oblibě zejména vaše polévky. V letošním roce však syn chodí do družiny, ve které jsou spojené třídy prvňáků a třeťáků (syn chodí do 3.D). Paní vychovatelka chodí na oběd s první třídou, které končí výuka dříve a třeťáci pak chodí na oběd sami. Bohužel pak s nimi není na obědě nikdo, kdo by jim například nalil polévku. Podle synových informací v letošním školním roce polévku paní kuchařky dětem nenalévají, protože s malými dětmi chodí vychovatelky a velké děti se obslouží samy. Bohužel na třeťáky je velký hrnec s polévkou příliš vysoko, takže pokud zrovna není po ruce nějaký dospělý, tak jsou děti bez polévky. Za první dva týdny školy tak měl syn polévku pouze dvakrát. Můžete prosím zajistit, aby kuchařky nalévaly polévku alespoň menším dětem? Děkuji.

    • Dobrý den,
      to, že by paní kuchařky neměly nalévat polévky, slyším od Vás poprvé, určitě to ověřím. Díky za upozornění.

  7. Jako zaměstnanec Úřadu městské části Praha 13 se už od roku 1997 stravuji pravidelně ve školní jídelně FZŠ v ulici Fingerova 2186 (dříve FZŠ Fingerova, dnes FZŠ prof. O. Chlupa PedF UK Praha). Chtěla bych touto cestou ocenit kvality provozu této školní jídelny. Začnu „od podlahy“:
    prostředí jídelny je hezké, vždy čisté uklizené, v poslední době rovněž zútulněné vhodnou výzdobou. Co se týká výběru jídel – obědy jsou nabízeny denně ve třech variantách, jsou nutričně vyvážené a především velmi chutné. Nikdy jsem nezažila, že by bylo smažené jídlo přepálené, že by polévky byly studené nebo přesolené, přílohy bývají bohatě navršené a částo i vylepšené střízlivým kořením pro zvýraznění chuti. Rovněž estetická úroveň podávaných pokrmů je vysoká. Zkrátka pro p. kuchařku a celý personál platí zřejmě zásada: Co lahodí oku, lahodí i žaludku. Pokud by se někdo rozhodl pro vegeratiánskou stravu, je zde vždy možnost výběru i z těchto jídel. Děti určitě ocení častou nabídku sladkých pokrmů, ke kterým je vždy možnost doplnit bílkoviny formou mléčných nápojů. Vzhledem k tomu, že ryby obsahují hodně vitámínů, upřednostňuji při výběru rybí pochoutky, které jsou v jídelníčku běžně zařazeny cca 1x týdně. Rovněž často jsou podávány k jídlu různé zeleninové saláty (vždy dobře chuťově vyvážené). V letních měsících jsou podávány tekutiny studené, a to v neomezeném množství. Nepamatuji se, že by maso bylo tvrdé, příp. příloha nedovařená, oschlá či studená. Brambory, bramborová kaše či krupičná příp. ovesná kaše je maštěná máslem. Personál školní jídelny je milý, p. hospodářka vždy ochotně a ihned zaznamenává všechny naše požadavky včetně změn, stejně jako možnost objednat si oběd ještě tentýž den. Cením si rovněž toho, že děti na výdej obědů nikdy dlouho nečekají a mají přednost před výdejem do nosičů pro ostatní mimoškolní strávníky. Také si mohou kdykoliv požádat o přidání. Nejednou mě překvapila i „mimořádná nabídka“ v souvislosti s jednotlivými svátky, příp. humorné pojmenování jídel v den Pálení čarodějnic, Mikulášské nadílky či jiných atraktivních dětských dnů. Po obědě je často možné pochutnat si na tyčince Musli, ovoci různého druhu, příp. na přesnídávce nebo tvarohovém krému jako dezertu, občas se objeví i malý sladký moučník. Obdivuji, jak je možné uvařit celkem levně a tak dobře.
    Lituji dnů, kdy má škola prázdniny a jsem nucena si oběd zajistit jinde.
    Nestačím se divit, když děti často oběd vrátí téměř nedotčen.

    S upřímným poděkováním

    Ing. Anděla Pavlová, živnostenský odbor ÚMČ Praha 13

  8. Dobrý den,
    chtěla bych se informovat co mám udělat, když chci synovi od nového školního roku platit obědy z jiné banky a ne ze sporožira české spořitelny jako dosud.

    Děkuji Bíbrová

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*